Bijzonder concert op 30 juni in ‘t Clockhuys in Haren door twee accordeonorkesten

Gepubliceerd op: 13-06-2023

Op 30 juni a.s. is er een bijzonder concert in ‘t Clockhuys in Haren door twee accordeonorkesten o.l.v. Gertie Bruin. Aanvang 20.00 uur, gratis toegang.

Accordeon Ensemble Gruppo Vivace viert met dit concert haar (uitgestelde) 20-jarig jubileum. In 2002 ging het accordeon ensemble in Haren van start, eerst met zo’n 5 spelers, maar al snel groeide het uit naar maximaal 15 spelers. Een aantal spelers van het eerste uur zijn nog steeds van de partij. Het repertoire is zeer gevarieerd, van klassieke muziek, filmmuziek tot Klezmer.

 

Accordeonorkest de Meldij is 47 jaar geleden opgericht door Hotze Jelsma die het tot seizoen 2019-2020 dirigeerde. Sindsdien staat het onder leiding van Gertie Bruin. Het orkest draagt de naam van de oude muziekschool van Drachten die in 2016 werd opgeheven. Daar is het orkest begonnen en nog steeds zijn de repetities in de Lawei in Drachten.

Accordeon Orkest de Meldij heeft in de loop der jaren allerlei uiteenlopende concerten en voorstellingen gegeven en aan meegewerkt. Het repertoire van het orkest is zeer breed; van klassiek tot modern en van wereldmuziek tot popsongs. Ook arrangementen en composities van de leden worden gespeeld.