• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Expositie ‘Levensboek in een stripverhaal’

Expositie ‘Levensboek in een stripverhaal’

Sinds woensdag 12 juli is in het Wijkhuys in huize Westerholm, Irenelaan 1 in Haren de expositie ‘Levensboek in stripverhaal’ te zien. De afgelopen maanden zijn leerlingen van een van de brugklassen van het Harens lyceum bezig geweest met een bijzonder project. In samenwerking met ‘t Clockhuys- Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) hebben de leerlingen bewoners van woonzorg instelling Westerholm geïnterviewd over hun levensverhaal. Onder begeleidingen van CKC-kunstdocent Coen Vosveld hebben de leerlingen dit verhaal tot leven gebracht in een getekend stripverhaal. Ook tekendocent Pete Silverstein van het Harens lyceum was hierbij betrokken en iedereen is zeer enthousiast over de mooie samenwerking en het resultaat. Iedereen is overdag welkom om de werken te bewonderen.

De zomer in met ’t Clockhuys-Centrum voor Kunst en Cultuur

De zomer in met ’t Clockhuys-Centrum voor Kunst en Cultuur

Vrijdag 14 juli a.s. geven leerlingen van de afdeling muziek van ’t Clockhuys-CKC een zomers concert op het Clockhuysplein in Haren. Djembé docent Peter zal het concert feestelijk openen en vervolgens presenteren zich diverse muziekgroepen. Traanendal Koor, Saxofoonensemble Sax&So, Capriccio Clarinet Orchestra, Strijkorkest Vivaldi, dwarsfluitensemble Sfyrizo, gemengd ensemble Katharsis, gitaar/trompet ensemble  en Popgroep Harense Bluf treden op. Ook is er een speciaal samengesteld (symfonie) orkest ter afsluiting van het seizoen. Het concert is gratis toegankelijk op het Clockhuysplein en begint om 19.00 uur.

Concert Kiddy Orchestra een succes!

Concert Kiddy Orchestra een succes!

Afgelopen zaterdag heeft Kiddy Orchestra o.l.v. Karoun Baghboudarian een afsluitend concert gegeven in het Clockhuys. Alle kinderen hebben het fantastisch gedaan. Eind januari start een nieuwe cursus Kiddy Orchestra.

Blaasinstrumenten bus uit Frankrijk komt naar het Clockhuys in Haren!

Blaasinstrumenten bus uit Frankrijk komt naar het Clockhuys in Haren!

Blaasinstrumenten bus uit Frankrijk komt naar het Clockhuys in Haren! Op zoek naar een blaasinstrument? Of wil je een blaasinstrument eens een keer proberen? De Buffet Crampon Tourbus vol met instrumenten reist door heel Europa en maakt op dinsdag 25 oktober tussen 15:00u – 18:00u een tussenstop op het Clockhuysplein in Haren!

Happy Wacky 70th Birthday John de Beer

Happy Wacky 70th Birthday John de Beer

Happy Wacky 70th Birthday John de Beer Al 32 jaar wordt het Capriccio Clarinet Orchestra geleid door dirigent en oprichter John de Beer. Deze maand wordt de Beer 70 jaar en dat wordt op zondag 20 maart gevierd met een groots concert in theater Kielzog. Naast Capriccio spelen er verschillende solisten waar het orkest in de afgelopen 30 jaar veel mee heeft gewerkt. Zo komen onder meer Paolo De Gaspari (Italië), Jozsef Balogh (Hongarije), Susan Moss (Engeland) en Ron Daelemans (Limburg) hun muzikale felicitaties aanbieden. Op het programma staat klassiek, klezmer en muziek uit musicals en films

Chanson zondagmiddagconcert op 28 november

Chanson zondagmiddagconcert op 28 november

Chansonnière Mia Gast, begeleid door pianist Nanne van der Werff en accordeonist Gertie Bruin brengen een afwisselend programma van bekende en minder bekende chansons van Piaf, Brel, Aznavour en anderen. Een middag genieten van echte Franse sfeer.

Kinderfestival Haren 2021

Kinderfestival Haren 2021

Kinderfestival Haren 2021 was een groot succes. Op zaterdag 4 september 2021 vond deze dag plaats in de biotoop van Haren. Het Clockhuys-CKC heeft meegewerkt met o.a. vivaldi strings orkest, djembé workshop, striptekenen en handenarbeid.

NIEUW Boetseren met klei en andere materialen

NIEUW Boetseren met klei en andere materialen

Dit is een cursus waarbij het accent ligt op boetseren. Je leert boetseren met klei naar model en vanuit de fantasie. Bijvoorbeeld een fantasiekop, portret, hond of kat. Ook komt een snelle beeldhouwtechniek met draad en was aan bod. Je leert veel over verhoudingen, ruimtelijke opbouw en expressie. Onder leiding van een gastdocent kun je het van klei gemaakte werk glazuren.