Clockhuys
't Clockhuys

Centrum voor Kunst & Cultuur


info@clockhuys.com
Tel: 050-533 95 60

Cursusadministratie
(050) 533 95 80

« Terug naar Medewerkers Medewerkers
Beeldende kunst
Fenneke Kiewiet

Opleidingen
Tweedegraads docent handvaardigheid (specialisatie keramiek) en textiele werkvormen, NLO Ubbo Emmius, Groningen.
Eerstegraads docent handvaardigheid (specialisatie keramiek en ruimtelijke vormgeving), Academie Minerva, Groningen.

Werk
Na mijn opleidingen ben ik werkzaam als beeldend kunstenaar en docent ruimtelijke vormgeving. Bij 't Clockhuys-CKC geef ik cursussen en workshops op het gebied van ruimtelijke vormgeving aan kinderen en volwassenen. Daarnaast doe ik de co÷rdinatie van de afdeling Beeldend.

www.pinterest.com/fennekekiewiet

De lessen
Kindercursussen: handenarbeid en schilderen, werkplaats jongeren, knutselen met je kind
Tijdens de cursussen vind ik het belangrijk dat de kinderen veel plezier beleven aan het werken met beelden, materialen en technieken. Ik probeer hen te inspireren door een verhaal te vertellen en door werk van kunstenaars te laten zien. De belevingswereld van het kind en hun beeldend niveau komen voor mij op de eerste plaats.
Er is door het cursusjaar heen een opbouw in het aanleren van beeldende kenmerken, technieken en eigen creatieve ontwikkeling.

Volwassenencursussen en workshops: keramiek, papiermachÚ - beesten en schalen
Tijdens de lessen laat ik de deelnemer kennismaken met de verschillende werkwijzen en mogelijkheden binnen het materiaal. Tevens kan men zijn/haar eigen kennis verdiepen. Ter inspiratie en ondersteuning geef ik opdrachten en laat ik beeldmateriaal van andere ruimtelijke vormgevers zien.