Clockhuys
't Clockhuys

Centrum voor Kunst & Cultuur


info@clockhuys.com
Tel: 050-533 95 60

Cursusadministratie
(050) 533 95 80

« Terug naar Medewerkers Medewerkers
Smartlappenkoor
Halbe de Jong: Traanendal – Koor van het Nederlandse lied

Even voorstellen: ik ben Halbe de Jong, muzikant en tekstschrijver. Mijn muziekactiviteiten vallen uiteen in verschillende poten: koren dirigeren (ik heb er zes, waaronder het levensliederenkoor Biggelmee uit Winsum); ik ben pianist bij Theaterdiner Aan de Gracht in Groningen; ik arrangeer en componeer muziek voor verschillende ensembles/samenstellingen. Als tekstschrijver (en redacteur) werk ik vooral voor de jaarlijks verschijnende SNOECKS.

Mijn werk beschouw ik als m’n grootste hobby. Verder vind ik hardlopen leuk en houd ik van beeldende kunst.

Traanendal kende ik al via Renée de Boer, de vaste accordeoniste van het koor. Renée is ook ‘mijn’ accordeoniste in Winsum. Het Koor van het Nederlandse lied heb ik leren kennen als een enthousiaste groep. De leden zetten zich met hart en ziel in: een fijne basis om in te werken. Het streven is om de aanwezige kwaliteit maximaal te benutten en zo tot klinkende resultaten te komen. Als de koorleden en het publiek blij zijn ben ik het ook. Kijk voor meer informatie op www.halbedejong.nl


Renee de Boer - Accordeoniste
Ik ben Renee de Boer en ik begeleid op accordeon al vele jaren het levensliederenkoor "Traanendal" in 't Clockhuys-CKC.
Verder begeleid ik de koren "Biggelmee"uit Winsum en af en toe "Eelsk" uit Groningen.

Mijn passie voor accordeon is 20 jaar geleden ontstaan dor het spelen van wereldmuziek en in het duo "Kievit en de Boer" speel ik muziek uit allerlei landen.
Ook treed ik regelmatig met veel plezier op met de hilarische duo's "De Trevira's" en "De Suikerspinnen". Daarbij vind ik het een plezier om het kindertheater "Commedia" te begeleiden bij voorstellingen.

Maar mijn allergrootste geluk zijn natuurlijk mijn drie kinderen en kleinkinderen!! Zij spelen de belangrijkste rol in mijn leven.

www.reneedeboer.nl