Clockhuys
't Clockhuys

Centrum voor Kunst & Cultuur


info@clockhuys.com
Tel: 050-533 95 60

Cursusadministratie
(050) 533 95 80

« Terug naar Les/Cursus Overzicht Les/Cursus Overzicht
vr 29 mrt
Cursus beeldend Volwassenen
(Zie brochure voor info over tijden en prijzen. Of bel 050-5339560.)


Cursussen

Tekenen, schilderen en druktechniek
Dit is een cursus waarin je kennis maakt met diverse technieken en materialen. We gebruiken houtskool, pastel, collage, inkten, aquarel- en acrylverf. We werken met groeps- en vrije opdrachten. Klassieke en moderne thema s als stilleven, model, landschap, kleur, verhalend schilderen en abstractie vormen het uitgangspunt. In de loop van de lessen kun je bepaalde technieken uitdiepen. Je wordt gestimuleerd om een eigen stijl en eigen uitdrukkingsmogelijkheden te ontwikkelen. De docent legt het accent op individuele begeleiding.

Keramiek
Deze cursus is voor beginners en gevorderden. Je kunt kennismaken met de verschillende werkwijzen en mogelijkheden binnen de keramiek of je ervaring verdiepen. Onderwerpen als plaatopbouw, boetseren en werken met mallen komen aan bod. We besteden veel aandacht aan kleur. We behandelen decoratietechnieken als engoberen, onder-en opglazuurverven en de poedertechniek.

Korte cursussen:
(voor beginners en gevorderden)

Model- en portrettekenen
De korte cursus bestaat uit lessen modeltekenen en aparte lessen portrettekenen.
Het werken naar model geeft talloze mogelijkheden om de houding en de sfeer van het model op je eigen wijze weer te geven. Bij portrettekenen is de anatomie van het gezicht belangrijk. Materiaalgebruik, zoals het werken met diverse krijtsoorten, etc. krijgt ruim de aandacht.

Boetseren met was en brons
Je leert een snelle beeldhouwtechniek. Met makkelijk te buigen draad maak je het skelet van je beeld, je zoekt een spannende houding. Met boetseerwas vorm je het skelet tot een beeld dat gaat leven: een springend paard of misschien een danseres?
Het beeld van was kan, tegen eigen kosten, afgegoten worden in brons.

Papier-mache, beesten en schalen maken
Tijdens deze korte cursus komen diverse papier/mache technieken aan bod. Je kunt grappige, gekke, stoute vogelbeesten maken. Ook schalen maken van papier-mache behoort tot de mogelijkheden.
Je maakt gebruik van mallen en verwerkt afvalmaterialen in je werkstuk. Je verft je beest of schaal met acryl- en glansverf en decoreert het geheel met veren, kraaltjes en zijdeblaadjes. Het resultaat wordt prachtig!

Huisdieren boetseren
Vereeuwig je huisdier in klei. Je neemt foto s van je favoriete dier mee als voorbeeld.
Met een eenvoudige kleitechniek, ringopbouw, maak je er een beeld van
klei van. Er wordt aandacht besteed aan de kenmerkende vormen van
het huisdier. De mogelijkheid bestaat om met diverse kleuren klei te
werken. Het gemaakte beeld wordt afgebakken in de keramiekoven. Ben
je een snelle werker dan maak je er twee.