Clockhuys
't Clockhuys

Centrum voor Kunst & Cultuur


info@clockhuys.com
Tel: 050-533 95 60

Cursusadministratie
(050) 533 95 80

« Terug naar Medewerkers Medewerkers
Afrikaanse djembé
Peter Cusiël

Mijn naam is Peter Cusiel en ik ben van 1996 werkzaam voor ´t Clockhuys als djembé docent: Ik geef cursussen en verzorg workshops voor het basisonderwijs.

In de lessen maken we muziek, het ´ doen ´ staat centraal . Zo gaan we in op de verschillende klankkleuren, speelstijlen en het uitwerken van verschillende ritmes uit West Afrika. Tijdens de lessen zijn er trommels aanwezig en maken we ook gebruik van bastrommels.

De cursus is voor iedereen toegangelijk. Er zijn twee kindergroepen en twee groepen voor volwassenen. De cursussen vinden plaats op de woensdag. De lesduur voor de kinderen is drie kwartier en voor de volwassenen één uur. De cursus bestaat uit twaalf lessen.

Andere plekken waar ik cursussen geef zijn ´t Kielzog-CKC in Hoogezand en Gorredijk. Ook geef ik als freelancer workshops voor uiteenlopende organisaties zoals het dovensinstituut Guyot, gemeenten, brandweer, bedrijven, trainingbureaus, instellingen voor het speciaal onderwijs, verzorgings tehuizen, sportclubs, en Scouting Nederland.

Naast docent ben ik ook djembé speler in ‘Mandinka Percussion’.
Mandinka is het gebied in West Afrika waar de djembé oorspronkelijk vandaan komt. Sinds 1997 werken wij samen met Adama Dramé, masterdrummer uit Burkina Faso. In 2006 heeft dat geresulteerd in een optreden in Burkina Faso, tijdens zijn 40 jarig jubileum.

Adama Dramé is één van mijn leermeesters. Daarnaast heb ik masterclasses gevolgd bij andere djembé grootheden, zoals Famadou Konaté en Mamady Këita uit Guinee. Het muzikaal materiaal wat ik op mondelinge wijze krijg overgeleverd, draag ik weer over in mijn eigen lessen en muziek: De traditionele djembé ritmes blijven levend en ontwikkelen zich verder.

Een keer proberen? Je bent welkom.