Clockhuys
't Clockhuys

Centrum voor Kunst & Cultuur


info@clockhuys.com
Tel: 050-533 95 60

Cursusadministratie
(050) 533 95 80

« Terug naar Medewerkers Medewerkers
Viool, altviool
Meike Post Uiterweer

Ik ben Meike Post Uiterweer en sinds 2005 geef ik vioolles aan het CKC. Het Clockhuys is een fijne plek om te werken en les te hebben. Het is er altijd gezellig doordat er zoveel te doen is: ballet, theater, koorzang, knutselen, speel-o-theek en bibliotheek, zes dagen per week. Omdat ik met mijn man en drie kinderen in Haren woon, kom ik er buiten werktijd ook veel.

Vioolspelen is in het begin soms best moeilijk, maar de leerlingen die bij mij komen hebben altijd een heel duidelijke keus gemaakt: ze kiezen voor de klank van de viool! Bovendien is het een instrument waar je heel goed mee samen kunt spelen in allerlei ensembles en orkesten, dus je kunt altijd samen muziek maken en dat doen we dan ook vanaf het eerste begin.

Ook dirigeer ik al jaren het jeugdstrijkorkest "The Vivaldi Strings", waar strijkers van acht tot veertien jaar leren om vierstemmig samen te spelen. Na een cursus van tien repetities geven we een spetterend concert. Ik geef les aan kleuters, volwassenen en alle leeftijden er tussen in en vind het de uitdaging van mijn vak iedereen op zijn eigen manier te stimuleren zich muzikaal te ontwikkelen.