Clockhuys
't Clockhuys

Centrum voor Kunst & Cultuur


info@clockhuys.com
Tel: 050-533 95 60

Cursusadministratie
(050) 533 95 80

« Terug naar Medewerkers Medewerkers
Akoestische gitaar, luit
Vincent van der Aa

Opleiding:
Conservatorium Amsterdam en Groningen. Afgestudeerd in 1986.
Werkzaam bij de Muziekschool Haren /CKC sinds 1989.

Muziek maken betekent voor mij dat je in contact staat met je eigen gevoelswereld. Het delen met anderen maakt het muziek maken tot een taal waar het woord tekort schiet. Het is een voorrecht als je hiervan wat kunt uitdragen in de lespraktijk en in de uitvoeringspraktijk. Voor mij is het lesgeven en me muzikaal blijven ontwikkelen onlosmakelijk verbonden.

De gitaar is een geliefd en veelzijdig instrument. Je kunt er veel stijlen op spelen.

Het is zowel een melodie-instrument als een akkoordinstrument waardoor het ook heel geschikt is voor het begeleiden van andere instrumenten en van zang.

In de les streef ik er naar om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de voorkeur en mogelijkheden van de leerling. Het plezier in het muziek maken blijft altijd voorop staan.

Na mijn conservatoriumopleiding volgde ik een aantal jaren privélessen luit. Ik specialiseer me in de oude muziek. Met een zekere regelmaat verleen ik mijn medewerking als freelance luitist aan verschillende ensembles en ben ik begeleider van diverse vocalisten. Verder treed ik op als solist met een programma variërend van vroeg Renaissance tot laat Barok.

Meer informatie over Vincent van der Aa

Website: http://www.vincentvanderaa-luitist.nl/