Clockhuys
't Clockhuys

Centrum voor Kunst & Cultuur


info@clockhuys.com
Tel: 050-533 95 60

Cursusadministratie
(050) 533 95 80

« Terug naar Medewerkers Medewerkers
Klarinet, saxofoon
Ailien de Beer

begon al jong op de (es)klarinet en nam lessen bij haar vader op de muziekschool in Hoogezand. Volgde daarna lessen aan de HKU in Utrecht en het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Waarbij ze lessen volgt bij Celeste Zewald. Daarnaast heeft ze masterclasses gevolgd bij onder meer Reinier Hogerheijde, Herman Braune, Jozsef Balogh (Hongarije), David Etheridge (USA), Pedro Rubio (Spanje), Joze Kotar (Slovenie), Paolo de Gaspari (Itali?), Robert Riseling (Canada), Eva Wasserman (Israel), John Marc St George (Australie) en Angela Fussell (GB).

Met het Capriccio Clarinet Orchestra en het Ursus Clarinet Quartet gaf ze concerten in onder meer Australie, Belgie, Denemarken, Engeland, Hongarije, Italie, Japan, Noorwegen, Rusland, Spanje, Slovenie, North Wales en Zwitserland.
Als soliste speelde ze muziek van o.a. C.M. von Weber, W.A. Mozart, J. Brahms, F. Mendelssohn, F. Krommer, R. Schumann, F. Poulenc met onder meer Capriccio, De Harmonie, kerkorganist Carel van Aurich en de pianisten Ronald Kedra en Harm Pals.
Ze gaf schoolconcerten op basisscholen in Groningen, voor Cultuurhuis de Klinker en speelde met het Ursus Clarinet Quartet het familie programma "Ik zag Vijf Beren".
Ailien leidt al vele jaren groepen tijdens het SWIK Festival in Kielzog in Hoogezand en de ClariSax Days in Reggiolo in Italie.
Haar stage deed ze op het Kielzog in Hoogezand, ze gaf les aan klarinetleerlingen van Muziek Vereniging St. Carolus in Montfoort en ze had priveleerlingen in Utrecht.
Ze geeft sinds 2018 Klarinet en Saxofoon les aan de muziekscholen Het Kielzog te Hoogezand en t Clockhuys-CKC te Haren.