Clockhuys
't Clockhuys

Centrum voor Kunst & Cultuur


info@clockhuys.com
Tel: 050-533 95 60

Cursusadministratie
(050) 533 95 80

« Terug naar Medewerkers Medewerkers
Dwarsfluit
Miriam de Groot

Ik ben elke dag bezig met mijn passie: muziek! Ik heb dwarsfluit gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en heb mijn diploma in 2018 gehaald. Ik had les van Egbert Jan Louwerse en heb ik meerdere masterclasses gevolgd bij onder andere Emily Beynon.

Voordat ik naar het conservatorium ging, kreeg ik les in Leeuwarden op de muziekschool en nam ik deel aan een winter- en zomeracademie van de Nederlandse Fluit Academie en ik was heel lang lid van het Frysk Jeugd Orkest.

Het mooiste dat er is, vind ik samenspelen. Je leert er onwijs veel van, het klinkt meteen leuk en het is nog eens heel gezellig! Met deze gedachte leid ik meerdere ensembles. Bij het Clockhuys-CKC zijn dit het dwarsfluitensemble en het volwassenensemble. In Leeuwarden het Pasveerkorps en een speelgroep van een kerk en in Hoogezand de Dolce Kids. Om goed samen te kunnen spelen, moet je ook je instrument beheersen. Dit leer je in de priv?-/kleine groepslessen. Je leert dan technisch goed dwarsfluit spelen aan de hand van de mooiste fluitstukken en -boeken die er zijn. Er is voor de dwarsfluit enorm veel geschreven, van klassiek tot jazz en pop. Wist je dat je zelfs kunt beatboxen op de fluit?

Naast het lesgeven, speel ik regelmatig concerten: als invaller bij orkesten, in kamermuziekformaties, als solist bij koren bijvoorbeeld en met pianist Hugo Sloterdijk. Zo zorg ik ervoor dat ik in vorm blijf en mijn leerlingen kan blijven inspireren. Mijn hart ligt heel erg bij de muziek van af eind 19e eeuw tot hedendaags, maar voor barokstukken draai ik mijn hand zeker ook niet om.

Nieuwsgierig? Meld je aan voor een proefles!