Chanson zondagmiddagconcert op 28 november

Gepubliceerd op: 19-11-2021

Chansonnière Mia Gast, begeleid door pianist Nanne van der Werff en accordeonist Gertie Bruin brengen een afwisselend programma van bekende en minder bekende chansons van Piaf, Brel, Aznavour en anderen. Een middag genieten van echte Franse sfeer.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Locatie: ’t Clockhuys-CKC, grote hal

Aanvang: 15.00u, vanaf 14.30u kunt u binnen komen en desgewenst een drankje bestellen aan de bar.

Entree: 8 euro,  alleen pinnen is mogelijk

Aanmelding verplicht bij Geboektinharen

Organisatoren: 't Clockhuys-CKC, commissie Podiumkunsten CRH

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In 1988 is Mia Gast begonnen met het zingen van Franse chansons. Zij heeft een Franse moeder en is zodoende opgegroeid met de Franse taal.
Samen met pianist Nanne van de Werff bouwde ze aan een repertoire dat voor het grootste gedeelte bestond uit chansons van Edith Piaf.
Na een aantal optredens, waaronder een optreden voor radio Noord (muziek melange), ontmoetten zij Wouter de Koning. Hij vulde het tweetal aan met accordeon, waardoor de Franse sfeer nog meer tot uiting kwam. Hier kwamen veel optredens uit voort, waaronder ook voor het Centre Culturel Francais. Tijdens een van deze optredens voor het Centre Culturel Francais ontmoetten zij Gertie Bruin.
Het huidige repertoire van Mia, Nanne en Gertie is breder geworden. Zo worden er nu ook chansons gezongen en gespeeld van Brel, Greco, Barbara en nog vele anderen.
Voor veel mensen roept deze muziek fijne herinneringen op aan hun jongere jaren.
La vie en rose, Non je regrette rien, Padam, the French song.......

Vanzelfsprekend zijn voor dit concert de geldende Covid maatregelen van toepassing, zoals controle van de corona QR-code, het dragen van mondkapjes bij binnenkomst en verplaatsingen en het onderling afstand houden. De grote hal van ’t Clockhuys zal met minder zitplaatsen gevuld zijn dan u bij concerten gewend bent, teneinde de afstandsregel op die manier toe te passen.

Dat alles hoeft zeker niet ten koste te gaan van een prettige, intieme sfeer die past bij een optreden op als dit.