Clockhuys
't Clockhuys

Centrum voor Kunst & Cultuur


info@clockhuys.com
Tel: 050-533 95 60

Cursusadministratie
(050) 533 95 80

« Terug naar Les/Cursus Overzicht Les/Cursus Overzicht
wo 28 aug
Cursussen Beeldend
cursussen en workshops beeldende kunst

(Zie brochure voor info over tijden en prijzen. Of bel 050-5339560.)

KINDEREN

handenarbeidclub: hout, klei, schilderen, e.d.
In deze cursus doe je veel verschillende dingen: kleien, timmeren, zagen, boren, schilderen, werken met metaal of andere materialen. Je leert kleuren mengen, glazuren en elektrisch boren! Je mag van alles maken: boten, knikkerbanen, monsters, vogels, sieraden... Soms werken we naar aanleiding van een thema of verhaal. Ook kijken we naar het werk van kunstenaars, daar krijg je leuke idee?n van! Na de opdracht mag je voor jezelf knutselen?


tekenen en schilderen
Ben jij gek op tekenen, verven, krijten en kleuren? Wil je mooie kleuren leren mengen die je niet eens in de winkel kan kopen? Leren hoe de basis van schaduw en perspectief werkt en hoe je het kan gebruiken in je eigen kunstwerken? Dan is deze cursus voor jou! Je leert nieuwe materialen kennen aan de hand van opdrachten of gewoon je eigen fantasie. We gaan werken met (kleur)potloden, houtskool, stiften, fineliners, krijtsoorten, acrylverf en ecoline en nog veel meer! We gaan samen lekker aan de slag en achteraf krijg je natuurlijk je eigen kunstwerken mee naar huis.


striptekenen
Als je graag tekent en strips leest dan is dit iets voor jou. Je leert hoe je een eigen stripfiguur maakt en hem of haar de grappigste, leukste, engste, stoerste of mooiste avonturen laat beleven. Jouw fantasie is de baas! Niks is te gek! Je leert de basis van perspectief en het gebruik van schaduw en kleuren, hoe je een strip opbouwt, en hoe je een verhaal het beste kan vertellen. Achteraf mag je de strips natuurlijk meenemen naar huis.


modelbouw / timmerwerkplaats
Hoe maak je een vliegtuig, een schip, een poppenhuis of een kasteel?
Of je wilt iets uitvinden, iets wat er nog helemaal niet is! Dat kan hier!
We werken veel met hout, bijvoorbeeld met het lichte balsahout, voor boten en vliegtuigen. Maar ook met kunststofplaat. We schroeven, boren, spijkeren en lijmen. Er is allerlei gereedschap, zelfs een elektrische figuurzaag. En boormachines waar je zelf mee mag werken. En er is hulp! Dus ben je handig, of wil je dat graag worden, welkom bij modelbouw/timmerwerkplaats.
cursussen

VOLWASSENEN

tekenen, schilderen en druktechnieken (cursus)
Dit is een cursus waarin je kennis maakt met diverse technieken en materialen. We gebruiken houtskool, pastel, cont?, collage, inkten, aquarel- en acrylverf. We werken met groeps- en vrije opdrachten. Klassieke en moderne themaDs als stilleven, model, landschap, kleur, verhalend schilderen en abstractie vormen het uitgangspunt. In de loop van de lessen kun je bepaalde technieken uitdiepen. Je wordt gestimuleerd om een eigen stijl en eigen uitdrukkingsmogelijkheden te ontwikkelen. De docent legt het accent op individuele begeleiding.

keramiek (cursus)
Deze cursus is voor beginners ?n gevorderden. Je kunt kennismaken met de verschillende werkwijzen en mogelijkheden binnen de keramiek of je ervaring verdiepen. Onderwerpen als plaatopbouw, boetseren en werken met mallen komen aan bod. We besteden veel aandacht aan kleur. We behandelen decoratietechnieken als engoberen, onder-en opglazuurverven en de poedertechniek.


workshop model- en portrettekenen
De workshop bestaat uit 3 lessen model- en 2 lessen portrettekenen en is geschikt voor beginners en gevorderden.
Het werken naar model geeft talloze mogelijkheden om de houding en de sfeer van het model op je eigen wijze weer te geven. Bij portrettekenen is de anatomie van het gezicht belangrijk. Materiaalgebruik, zoals het werken met diverse krijtsoorten, ecoline, en oostindische-inkt krijgt ruim de aandacht. Ook komen vormprincipes als verhoudingen, lijn en vlak aan bod.


workshop portret boetseren voor beginners
Tijdens deze workshop leer je in twee weken een (zelf)portret opzetten met klei. Er wordt veel aandacht besteed aan de vormen en verhoudingen in een gezicht. Het portret wordt voor je afgebakken in de keramiekoven.


workshop boetseren met was en klei
Je leert een snelle beeldhouwtechniek. Met makkelijk te buigen draad maak je het skelet van je beeld, je zoekt een spannende houding. Met boetseerwas vorm je het skelet tot een beeld dat gaat leven; een springend paard of misschien een danseres??
Ook is er de mogelijkheid om een klein beeld van klei te boetseren. Dit beeld wordt afgebakken in de oven.

striptekenen
De tijd dat strips alleen voor kinderen waren is voorbij. Met de komst van 'Graphic Novel' is strip een volwassen medium geworden dat zich inmiddels ook leent voor serieuze verhalen, diepgaande journalistiek en visuele vertalingen van literaire werken. Als stripmaker ben je schrijver, regisseur, cameraman en soms zelfs acteur in je eigen verhaal. Maar uiteraard blijft strip een visueel medium wat draait op de verbeeldingskracht van de maker. Dus houd je van tekenen, verhalen schrijven en heb je een levendige fantasie, dan is deze workshop een mooi begin als stripmaker.

karikaturen
Wat maakt gezicht van Koning Willem-Alexander nu zo herkenbaar? En wat maakt jouw eigen gezicht dan zo herkenbaar? Is het je grote neus, je ogen of zit het hem nou juist in die puntige kin? En hoe vertaal je dit op een humoristische manier naar het papier? Karikaturen gaat verder dan een portret alleen. Je gaat op zoek naar de kern van het gezicht. De ziel van je onderwerp blootleggen met een knipoog. Tijdens deze workshop zullen we verschillende materialen gebruiken om van een realistisch portret door te werken tot een humoristische karikatuur. Van anderen, maar ook van jezelf.