Clockhuys
't Clockhuys

Centrum voor Kunst & Cultuur


info@clockhuys.com
Tel: 050-533 95 60

Cursusadministratie
(050) 533 95 80

« Terug naar Medewerkers Medewerkers
Klarinet en Saxofoon
John de Beer

John de Beer begon op achtjarige leeftijd met Algemene Muzikale Vorming/Blokfluit en nam twee jaar later zangles. Dertien jaar oud begon hij met de studie saxofoon en een jaar later met de klarinet. John studeerde aan het conservatorium in Groningen klarinet bij Reinier Hoogerheide met als tweede instrument de saxofoon. Compositie studeerde hij bij Willem Frederik Bon. Hij componeerde werken voor diverse bezettingen en tijdens zijn studie samen met Jacob ter Veldhuis o.a. de opera "Movements en Mottoballen".

Sinds 1999 is hij voorzitter van NERV, de Nederlandse EnkelRiet Vereniging (voor saxofoon en klarinet) en organiseert o.a. Conventies, Samenspeeldagen en Masterclasses. Wereldwijd dirigeerde hij verschillende Klarinet en Saxofoon Orkesten tijdens festivals en concerten. Als gastdocent is hij verbonden aan de staf van de ClariSax Days in ItaliŽ, het Internationale Klarinet Festival in Hongarije en de Internationale Kamermuziekdagen in Noorwegen. Verder gaf John masterclasses en cursussen in o.a. Engeland, Amerika, Noorwegen, Zwitserland, AustraliŽ, Denemarken, en SloveniŽ.

John geeft de lessen klarinet en saxofoon aan 't Clockhuys in Haren, het Kielzog Kunstencentrum in Hoogezand en het vak muziek aan het Ubbo Emmius College in Veendam. Onder zijn leiding spelen wekelijks klarinetleerlingen in het Capriccio Clarinet Orchestra (www.capriccio.nl) en saxofoonleerlingen in het Saxofoonorkest.

Capriccio Clarinet Choir